spot_img

Családi és Civil Expo a Vármegyeházán

2024. máj. 18.

Vármegye határokon átívelő családi napot és civil expót tartanak városunkban szombaton. „Civilekkel – Vármegye határokon túl” címmel szervez családi napot és civil expót szeptember 9-én, szombaton a balassagyarmati Vármegyeházán a helyi Lamenda Alapítvány az Egri Egészség- és Környezetvédő Egyesülettel és a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesülettel karöltve.

– A civil expón nemcsak a civil szervezetek, hanem az intézmények, cégek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra – tájékoztatott Vartik Melinda, a szervező Lamenda Alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzátette, hogy a civileknek ez egy jó lehetőség az önkéntesek toborzására, az utánpótlás gyarapítására, illetve a program elősegíti a civil szervezetek bemutatkozását, együttműködéseket generál városon, vármegyén belül, valamint a vármegye határokon túl.

– A rendezvény fő célja, hogy lehetőséget biztosítsunk a civil szervezetek, önkormányzatok, vállalkozások, intézmények számára egy közös találkozásra, ahol közvetlenül tudják bemutatni tevékenységüket, szolgáltatásaikat – hangsúlyozta az elnök.
Mint fogalmazott a programra, aminek szeptember 9-én, szombaton 9 óra 30 perctől a Civitas Fortissima tér és a Vármegyeháza biztosít helyet, nem csak a vármegyéből, hanem az egész térségből várják a látogatókat és a civil szervezeteket.

A rendezvényt Csach Gábor polgármester nyitja meg. A délelőttöt kulturális, gyerek és családi programok színesítik majd, de szakmai konferenciát is tartanak 10 óra és 11 óra 30 perc között, amin számos téma megvitatására lesz lehetőség.

A konferencia alatt játszóház, csillámtetkó, legózás várja a legkisebbeket, de lesznek egészségügyi szűrések, mérések, tanácsadás is. 10 óra 30 perckor Vigyinszki Attila hívja élményfestésre az érdeklődőket, valamint 12.30 és 13.30 között Vigyinszki Máté ad élő koncertet. A konferencián a Vadóka Néptáncegyüttes is fellép.

A napot, amennyiben az időjárás engedi, kerékpártúra zárja, az Ipoly Túrarendszer Egyesület vezetésével.
A rendezvény látogatása ingyenes.

Legújabb cikkek

Programok