spot_img

Bravó!: Bukovszky Anna emlékezetes bemutatkozása a világbajnokságon

2024. máj. 24.

A szövetségi kapitány a Kamerun elleni mérkőzés hajrájában megadta a lehetőséget Bukovszky Annának, a balassagyarmati kapus kiváló teljesítménnyel mutatkozott be a felnőtt kézilabda válogatottban.

Mint arról már többször beszámoltunk, a Vác tehetséges kapuvédője, a balassagyarmati Bukovszky Anna is tagja lett a Skandináviában zajló női kézilabda-világbajnokságon küzdő magyar válogatott keretnek.

Az első mérkőzésen, a Paraguay elleni sima győzelem során még nem, ám a tegnap esti, Kamerun elleni lehengerlő diadalból már Anna is kivehette a részét, ugyanis Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány megadta a lehetőséget a hajrában a 21 éves sportolónak, aki egyáltalán nem jött zavarba, mindjárt három szép hárítással kezdett!

Végül is négy védéssel, 67 százalékos hatékonysággal mutatkozott be a magyar válogatottban Anna.

A játékost immár egy évtizede igazolta le a váci egyesület, mára az élvonalbeli csapat meghatározó tagja lett. Ifjúsági és junior Európa-bajnoki aranyéremmel, junior világbajnoki ezüstéremmel büszkélkedhet, 2021-ben bekerült a legtehetségesebb kézilabdázókat felkészítő országos Elit programba is.

– Nagyon aranyos volt, nem is tudom mikor volt utoljára mellettem ilyen fiatal és aranyos kapustárs. Nagyon örülök az örömének, próbáljuk Blanival minél jobban támogatni. Csak azt tudom mondani neki, hogy csinálja, amit tud, és próbáljon ne izgulni, mert az kicsit látszott még rajta, de ez ilyenkor teljesen normális – mondta a mérkőzés után bemutatkozó csapattársáról Szemerey Zsófi.

– Nagyon örültem, hogy az első megmozdulásom sikeres volt. A szüleim lesznek az elsők, akiket felhívok, amint beérek az öltözőbe, már hívom is őket – nyilatkozta a meccset követően Anna.

Magyarország–Kamerun 39 – 20 (18 – 8)

A második győzelmének köszönhetően a magyar válogatott biztosan továbbjutott a csoportjából. A csoportelső helyről a hétfői Montenegró elleni rangadó dönt. Jelenleg jobb gólkülönbségének köszönhetően a magyar csapat áll a B csoport élén.

(szilágyi)

Legújabb cikkek

Programok