spot_img

Lezárultak az országos szakmai tanulmányi versenyek Nógrád vármegyei előválogatói

2024. júl. 19.

A napokban lezárultak a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny megyei előválogatói a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK) szervezésében. A kamara összesen 19 szakmában szervezte meg a területi versenyt, ahonnan a legjobban teljesítők továbbjuthatnak akár az országos döntőbe is. Emellett az is motiváció a részvételre, hogy a 60 százalék feletti eredményt elérő diákok mentesülnek a szakmai záróvizsgáik egy része alól.

A diákok jelentős részben az NKIK salgótarjáni, Mártírok úti székházában ültek a feladatsorok elé, míg a szoftver fejlesztő és tesztelő, a műszaki informatikus és az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikusnak tanulók számára a gazdasági kamara felkérésére a balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Technikum biztosított helyet az online feladatok megírásához.

A diákokat 19 szakmában várta területi előválogatóra az NKIK, többek között asztalosnak, ácsnak, villanyszerelőnek, gépi és CNC forgácsolónak, divatszabónak vagy logisztikai technikusnak készülő fiatalokat. A versenyeken a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum minden tagintézménye képviseltette magát, de jelen volt a bátonyterenyei Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium egyik diákja is.

Az eredményeket február 9-én hirdeti ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a résztvevő fiataloknak ekkor a kijavított feladatlapok megtekintésére is lehetősége lesz a helyi gazdasági kamara székházában. A középdöntőket követően az országos finálét április 24-26. között a budapesti Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezik.

A szakmák világának bemutatása és a pályaválasztás elősegítése érdekében erre az országos eseményre az NKIK idén is mintegy félezer felső tagozatos általános iskolás diák és szakmatanuló középiskolás fiatal utazását szervezi és finanszírozza majd.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok