spot_img

Seprűnyéllel verte a saját anyját

2024. júl. 19.

Az ügyészi indítvánnyal egyezően a bíróság elrendelte annak a 31 éves, többszörös visszaeső férfinek a letartóztatását, aki édesanyját bántalmazta közös otthonukban.

A gyanúsított 2023. július hó 27-én, 20 óra körüli időben az egyik Nógrád vármegyei településen a családi házukban, vacsora közben szóváltásba keveredett a vele együtt lakó édesanyjával. Vacsora közben az ételt a tányérral együtt a sértett felé dobta, majd felállt az asztaltól és a nő fejét és az arcát, valamint oldalát több alkalommal ököllel megütötte, és jobb lábával az oldalába rúgott.

Amikor a gyanúsított abbahagyta a sértett bántalmazását, a nő egy seprűvel elkezdte összeseperni a kiborított ételmaradékot, mire a fia elvette tőle a seprűt, és annak nyelével testszerte ütlegelni kezdte őt olyan erővel, hogy a fa seprűnyél négyfelé tört.

A sértett a gyanúsított általi bántalmazás következtében orrcsonttörést, valamint arc- és koponyazúzódásos sérüléseket szenvedett, melyek közül az orrcsonttörés gyógytartama 8 napon túli.

A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt indult nyomozás. A gyanúsított nyolc alkalommal volt már büntetve, mostani cselekményét is más büntetőeljárások hatálya alatt követte el.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében, különös figyelemmel arra, hogy a férfi a sértettel egy háztartásban él. A bíróság az indítvánnyal egyezően a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok