spot_img

Miniszteri elismerés a Szondis pedagógusnak

2024. jún. 22.

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola kiváló szakembere is elismerésben részesült a 2023. évi augusztus 20-i nemzeti ünnepen.

Több évtizedes szakmai munkájának elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Márton Zsolt László, az NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola oktatója.

Márton Zsolt László 1998. szeptember 1-je óta dolgozik a szakképzésben. Jelenleg a műszaki munkaközösség vezetője, technikumi osztályfőnök, villamosipari elméleti tantárgyak oktatója, tanít villanyszerelőket, ipari informatikusokat, gépjármű-mechatronikusokat. Az elektronika-elektrotechnika ágazat oktatásában meghatározó szerepet tölt be.

2001 óta az Országos Szakmai Vizsgaelnöki Névjegyzék tagja, 2021-ben bekerült az MKIK Országos Szakmai Vizsgafelügyelői Névjegyzékbe 11 szakmára vonatkozóan, illetve a MKIK Országos Ágazati Alapvizsga Vizsgaelnöki Névjegyzékébe, 2022-ben pedig felvételt nyert a Nógrád Megyei Független Vizsgaközpont vizsgáztatói névjegyzékébe, sőt a feladatkészítő és véleményező névjegyzékbe is több mint 30 szakma, illetve szakképesítés vonatkozásában.

Az elmúlt húsz évben közel 100 szakmai vizsgán vett részt vizsgaelnökként, illetve vizsgabizottsági tagként nappali- és felnőttképzésben egyaránt.

Az elismerést szeptember 4-én a Váci Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központban, egy országos szakképzési ünnepségen veheti majd át a díjazott Pölöskei Gábornétól, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Szakképzésért felelős helyettes-államtitkárától.

Legújabb cikkek

Programok