spot_img

Ifjú kadétok versengése

2024. máj. 20.

A Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont adott otthont az Országos Haditorna Verseny városi döntőjének. A megmérettetésen a kadét képzésben résztvevő középiskolások különböző katonás versenyszámokban bizonyíthatták tudásukat, ügyességüket, erejüket és gyorsaságukat.

A NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola, a Honvédelmi Sportszövetség és a 25. Területvédelmi Zászlóalj a Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpontban rendezte meg az Országos Haditorna Verseny városi döntőjét.

Gál Zoltán, az NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola tanára és egyben a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy a verseny célja az volt, hogy a tanulók éles körülmények között tudjanak felkészülni a vármegyei haditorna versenyre, ami október 10-én kerül megrendezésre a Honvédelmi Sportközpontban.

Felhívásukra kilenc négyfős csapat jelentkezett, a szervező Mikszáthon kívül a Szent-Györgyi Albert Technikum egy csapata képviselte az iskolát a versenyen, valamint az egészségügyis tanárok és diákok értékelték az elsősegélynyújtó versenyszámot.

A versenyzők mátrix labirintus futásban, katonai akadálypályán, elsősegélynyújtásban, távbecslésben, tereptanban, fegyveres váltó futásban, légfegyveres lövészetben, honvédelmi totón, íjászatban, OCR akadálypályán mérték össze tudásukat, erejüket, ügyességüket, gyorsaságukat.

A tavalyi győztes csapat, akik az előző évben a vármegyei döntő megnyerése után az Országos versenyen is megmérettette magát, nem talált legyőzőre, ők a Mikszáth 12. d osztály tanulói: Batta Tamás, Kovács-Bedő Bendegúz, Máté Marcell, Verebélyi Attila.
A dobogó második helyét a 11.d csapata szerezte meg: Bachmann Tamás, Kaszab Laura, Kovács Márk, Stverteczky Áron.
A harmadik helyen a 12.d második csapata végzett: Oláh Arnold, Oláh Dominik, Oláh Roland, Rácz Ádám.

A rendezvényen színvonalas és érdekes bemutatót tartott a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyás szolgálata, valamint bemutatkoztak a Balassagyarmati Rendőrkapitányság lovas járőrei is.

Sümegi Tamás fotói

Legújabb cikkek

Programok