spot_img

Zólyomi Bia elszabadult kreatív energiái

2024. jún. 16.

A Pepsi Space a szabad alkotás versenye, amelyre négy kategóriában – fotó, videó, grafika, audió – lehetett pályázni. A fiatal generációt célzó pályázat célja az volt, hogy az alkotók témamegkötés nélkül mutathassák meg Magyarországnak, miként látják a világot, milyen gondolatok foglalkoztatják őket. A több mint ezer beadott alkotás közül a pályázat szervezőiből álló zsűri és a három mentor – Cinthya Dictator, T. Danny és Trunk „Dablty” Tamás – választották ki a húsz nyertest. Grafika kategóriában Zólyomi Bia, tehetséges gyarmati grafikusművész alkotását találtak az egyik legjobbnak.

Hogyan jött az ötlet, hogy jelentkezz a versenyre?

Munkába menet, minden nap a hirdetés mellett mentem el és egyik nap úgy döntöttem, beküldöm az egyik festményemet, hiszen a cél a saját kreativitásunk megmutatása volt.

Több mint ezer alkotás közül a legjobb húsz nyertes között olvashatjuk a nevedet. Mit tudhatunk a pályaműről?

A mű a grafika kategóriában lett díjazott, de egy képzőművészeti alkotásról beszélhetünk. Valamennyire vegyes technikával – akril és olajfestékkel, valamint struktúrapasztával készült kép, feszített vásznon. Mérete 50×60 cm. A kép egy készülő sorozat része, melyből már láthattak az érdeklődők ízelítőt a tavasszal tartott egyéni kiállításomon, ami a Szerbtemplom Galériában volt. Címe Silentium, ami latinul csendet, hallgatást jelent. Csend, hallgatás, némaság. Ez mind, azt a kongó ürességet jelenti, amiben akár egy egész univerzum lakozhat.

Mit ad számodra az elismerés?

Hatalmas megtiszteltetés, hogy ennyi ember és alkotás közül a legjobbak között szerepelhet a művem. Külön öröm, hogy név nélküli verseny révén, tényleg az alkotások és az általuk kiváltott reakciók, érzetek miatt döntött a zsűri a győztesekről. Ezen kívül az enyém volt az egyetlen pályamű, amely képzőművészeti alkotás volt – és így picit a manuális technikát is képviselhettem a versenyen. A zsűrivel való beszélgetésem során pedig kiderült, hogy mindegyik bizottsági tagnak megfogta a fantáziáját a kép és elgondolkodtatta őket a jelentésén. Ez a művészet lényege és csodája.

A díjátadót és az ezzel összekötött pr-eseményt Budapesten az Extra nevű helyen tartották közéleti személyiségek részvételével. Milyen jutalomban részesültél?

Az oklevélen és a díjon kívül lehetőséget kapunk a Pepsi utókommunikációs megjelenéseiben is részt venni. A nyertes alkotások pedig kikerülhetnek közterületi plakátokra, bannerekre, social media hirdetésekbe. Emiatt ajánlom majd mindenki figyelmébe a plakátokat, hátha találkozhatnak az én alkotásommal is!

(zábrádi)

Legújabb cikkek

Programok