spot_img

„Ne hívogass, le vagy húzva”

2024. júl. 19.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség sikkasztás miatt vádat emelt egy 29 éves észak-nógrádi férfi ellen, aki eladott egy neki javításra átadott elektromos rollert.

A vád szerint a férfi 2022. szeptember 13-án a sértettől átvette javításra annak meghibásodott elektromos rollerét. Másnap közölte vele, hogy egy alkatrész cserére szorul, és megegyeztek abban, hogy bontott alkatrészből munkadíjjal együtt 20.000 Ft-ért elvégzi a javítást.

Néhány nap múlva a férfi a megjavított rollert egy ismeretlen személynek 25.000 Ft-ért eladta, majd ezt követően is azzal hitegette a sértettet, hogy a rollerre lenne vevő, de miután a sértett többször is visszakérte telefonon a járművet, 2022. október 4. napján megmondta neki, hogy „eladtam a rollert, ne hívogass, le vagy húzva”, majd megszakította a hívást.

A vádlott a bűncselekménnyel a sértettnek 100.000 Ft kárt okozott, ami azóta sem térült meg.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfivel szemben sikkasztás vétsége miatt emelt vádat, tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, és marasztalása esetén a férfinek az okozott kárt is meg kell térítenie.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok