spot_img

Együtt mozgott a város

2024. máj. 20.

Két lábon, két keréken, kocogva, sétálva, a lényeg, hogy minden porcikájukat átmozgatták a Mozdulj, Gyarmat résztvevői, akiket mozgalmas programok és profi sportolók ráztak fel.

Az egészséges életmód jegyében és a sportolás népszerűsítése céljából jött össze idén negyvenedik alkalommal Balassagyarmat apraja-nagyja városunk legendás és hagyományos sporteseményén az önkormányzat jóvoltából.

A Mozdulj, Gyarmat a szokásokhoz hűen a Dr. Kenessey Albert Kórháztól rajtolt el egy kisebb bemelegítést követően. A résztvevőket Blaskó- Perlaky Evelin edzése rázta fel, majd Medvácz Eszter ifjúsági-kulturális referens indította útjára a mozgás és a sportok szerelmeseiből álló csapatot, élen Csach Gábor polgármesterrel és a Dózsa György Általános Iskola diákjaival, akiket Szeles Bálint magyar bajnok gátfutó vezetett be a főtéri finisbe.

A célba érést követően a Civitas Fortissima téren minden korosztály megtalálhatta a kedvenc elfoglaltságát. Érdekes kiállítók, sportos bemutatók és rengeteg jobbnál jobb, egész napos egészségmegőrző programok kavalkádja sorakozott fel. Az eseményen bemutatkoztak a helyi spotegyesületek, akik a mindennapos testmozgás kiemelt fontosságát a különböző sportágak ismertetésével hozták közelebb az érdeklődőkhöz. Idei különlegességként a hagyományos mozgásformák mellett különleges sportágakkal is megismerkedhettek a látogatók.


A Vitalitás Sportegyesület táncos produkcióját követően a színpadon egyre érdekesebb bemutatók váltották egymást. Volt hiit edzés, zumba, max tréning, dinamikus jóga, kettlebell, időstorna, funkcionális tréning, kangoo jumps, pilates torna, step aerobik, dinamikus gerinctréning, intervall edzés, hip-hop, salsation fitnesz, zumba fitnesz, valamint a különleges küzdősportok, harcművészeti bemutatók, mint az aikido sem maradhattak el a gazdag kínálatból.
A napot ügyességi játékok, tombola és az Életmódlabor egészségsátor színesítette.

Sümegi fotók

Legújabb cikkek

Programok