spot_img

Barátnőjét és annak édesanyját is meglopta

2024. ápr. 13.

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves petőfibányai férfi ellen, aki anyagi nehézségeit úgy akarta megoldani, hogy meglopta héhalmi szerelme családját.

A vádlott és barátnője 2022-ben közel fél éven keresztül a nő családjának házában éltek élettársakként. A férfinek az év során anyagi problémái adódtak, ezért elhatározta, hogy az ingatlanban található, általa ismert helyen tárolt, a család nőtagjainak tulajdonában lévő aranyékszerek eladásából szerez pénzt.

Ezért 2022 májusa és júniusa között több részletben lopta el a sértettek ékszereit: anyósától közel 3.200.000 forintot érő medált, láncot, gyűrűt, karkötőt, valamint 300 eurónyi készpénzt, barátnőjétől pedig további 65.000 forint értékű aranyékszert vitt el.

A folytatólagosan, nemesfémre elkövetett lopás súlyosabban minősül a bűncselekmény alapeseténél, így a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Pásztói Járási Ügyészség vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a sértetteknek okozott kár megtérítését indítványozta a büntetlen előéletű férfivel szemben.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Legújabb cikkek

Programok