spot_img

12 migráns az árokba hajtott moldáv embercsempész kocsijában

2024. jún. 16.

Mátraverebély térségében fogták el a rendőrök azt a moldáv állampolgárságú embercsempészt, aki a személygépkocsijában 12 fő migránst szállítva szalagkorlátnak hajtott.

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján október 5-én 7 óra körül a 21-es számú főúton észleltek egy lengyel hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit.

A sofőr amint a rendőrjárőrt meglátta, gyorsítani kezdett, majd Mátraverebély térségében az úttest melletti járdára felhajtva szalagkorlátnak ütközött és a vízelvezető árokba csapódott. A sérült és mozgásképtelen járműből a járművezető kiugrott és szaladni kezdett, azonban őt a rendőrök a helyszínen elfogták.

A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a moldáv állampolgárságú sofőr a gépkocsi utasterében és csomagtartójában összesen 12 fő illegális migránst szállított, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A baleset következtében az utasok közül 7-en megsérültek, akiket a mentőszolgálat munkatársai további egészségügyi ellátás céljából kórházba szállítottak.

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a moldáv állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 40 éves moldáv állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett és közúti baleset okozása vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen. A nyomozók a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.

Legújabb cikkek

Programok