spot_img

Szent-Györgyis irodalmi siker

2024. máj. 20.

Sok élménnyel gazdagodtak és szép helyezést értek el a NVSzC Szent-Györgyi Albert Technikum diákjai a Madách 200 középiskolás vetélkedőn.

A Rákóczi Szövetség a közelmúltban rendezte meg a Madách 200 irodalmi verseny döntőjét a Nemzeti Múzeumban. A magyar irodalom és drámaköltészet 200 éve született kiemelkedő alakja előtt tisztelgő irodalmi vetélkedőn 60 hazai és határon túli csapat mérte össze tudását.

A Nobel-díjas biokémikusról elnevezett intézményt két csapat is képviselte: Színezők néven Bánfalvi Panna, Dudok Nikolett, Csernyik Dorka 12.a, míg TRI-Ászok néven Marcalek Máté, Bevíz Ladislav, Révai Erik 12.d osztályos tanulók tehették próbára tudásuk legjavát. Felkészítő tanáruk: Major Kriszta.

A diákok első napon színházi előadáson vettek részt a Nemzeti Színházban, másnap megírták a versenyfeladatokat, majd fáklyás felvonulás keretében járták végig a történelmi utat. A döntőben a lexikális tudás mellett a szövegértelmezői és elemzői felkészültség számított, de teret kapott a tanulók kreativitása is.

Legújabb cikkek

Programok