spot_img

Fellobbant az első adventi gyertya lángja

2024. máj. 24.

Meggyújtották a hit gyertyáját a város központjában elhelyezett adventi koszorún. Sokan összegyűltek a Civitas Fortissima téren vasárnap délután, ahol ünnepélyesen meggyújtották az első adventi gyertyát a helyszínen felállított koszorún. 

A rendezvényen Turai János a Szentháromság nagytemplom kanonok-plébánosa mondta el ünnepi gondolatait, majd megáldotta a város adventi koszorúját és meggyújtotta az első lila gyertyát, amely a hit jelképe, Ádámot és Évát szimbolizálja, akiknek Isten elsőként ígérte a megváltást. Az adventi dallamokat a történelmi egyházak és az Ember Csaba által vezetett Balassagyarmati Dalegylet varázsolta a főtérre. A hit gyertyájának ünnepélyes meggyújtása közös énekléssel zárult.

Medvácz Eszter ifjúsági-kulturális referens elmondta, hogy december 10-én, vasárnap 16 órától Bartha István evangélikus lelkész fogja meggyújtani az adventi koszorú második gyertyáját, amely a reményt szimbolizálja, majd december 17-én, vasárnap szintén 16 órától Molnár Ambrus református lelkipásztor karácsonyi gondolatait követően lobbanhat fel a szeretet lángja. December 24-én a Szentestére való tekintettel a főtéri gyertyagyújtás elmarad.

Legújabb cikkek

Programok