spot_img

Kalandozás a közlekedési ismeretek világában

2024. júl. 16.

Kerékpáros tanpályán is frissíthették KRESZ tudásunkat azok a gyermekek, akik részt vettek az elmúlt napokban a Balassagyarmati Rendőrkapitányság által szervezett kétnapos közlekedésbiztonsági kiránduláson.

A rendőrkapitányság balesetmegelőzési szakemberei minden év nyarán szerveznek napközis jelleggel egész napos foglalkozást a nyári szünetet töltő gyerekek részére. Idén két napos közlekedési kalandozásban vehettek részt a táborozók a rendőrök segítségével. A diákok többek között látogatást tettek a balassagyarmati Tekergő KRESZ Park és Játszótéren, ahol a kerékpáros tanpályán gyakorolhatták a közúti forgalomban előforduló közlekedési szituációkat. A tapasztalatok alapján a közlekedési manőverek begyakorlása biztonságérzetet ad a fiatalok részére a forgalomban történő haladásuk során.

A kerékpáros gyakorlati ügyességi és szabályossági ismereteken túlmenően a táborozók az elméleti ismereteiket is csiszolhatták a szervezők által biztosított különböző KRESZ tesztlapok és játékok segítségével. Ezeken keresztül a gyalogos és kerékpáros közlekedés mellett a vasúti közlekedés szabályait is alaposabban megismerhették.

Legújabb cikkek

Programok