spot_img

Ittas oktatót fogott a rendőrkapitány

2024. júl. 16.

Ittas gépjárművezető-szakoktatóval szemben intézkedett szabadidejében a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője a 22-es számú főúton.

A Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője, Bárnai Balázs r. alezredes a szolgálati idejét követően civil jellegű rendőrségi gépjárművel közlekedett Szécsény irányából Salgótarján felé. Ságújfalu közelében észlelte, hogy az előtte közlekedő oktatóautó indokolatlanul lassan, bizonytalanul „kacsázva” halad. Konstatálta, hogy biztos az első órákat veszi közúton a tanulóvezető, azonban a gépkocsi megelőzése közben látta, hogy azzal egy idősebb férfi közlekedik egyedül. A kapitányságvezető a jármű mozgásából arra következtetett, hogy a nagy meleg miatt a sofőr esetleg rosszul lehet, és az időközben az autóbuszöbölben lehúzódva félreálló oktatóautó előtt ő is megállt.

Az alezredes szolgálatba helyezte magát, és intézkedett a járművezetővel szemben. A rutinos rendőri vezetőnek azonnal feltűnt a sofőr koordinálatlan mozgása és kommunikációja, illetve a jármű utasteréből áradó alkoholszag. A gyanút megerősítette az időközben a helyszínre érkező egyenruhások alkoholszondás ellenőrzése, akik a 61 éves salgótarjáni gépjárművezető-szakoktatót elfogták, és véralkohol-vizsgálatra előállították. A mintavételt követően a negatív példát mutató oktató vezetői engedélyét elvették, a férfi szabadon távozhatott.

Aznap 22 óra 40 perckor a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei felfigyeltek ugyanarra az oktatóautóra, miközben Karancsalja irányába halad. Megállították a járművet, amelyet ismételten a korábban már ellenőrzött szakoktató vezetett, aki az újbóli alkoholszondás ellenőrzés során is ittasnak bizonyult. Az egyenruhások a megismételt mintavételt követően a férfit szabálysértési őrizetbe vették, mivel ekkor már nemcsak ittasan, hanem engedély nélkül vezette a járművét.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán folytatólagosan elkövetett ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Legújabb cikkek

Programok