spot_img

Megyecsúcsot döntött a Vitalitás kalapácsvetője

2024. jún. 16.

A gödöllői U16 Területi Liga Verseny 1. fordulóján és a veszprémi VEDAC Évadnyitó Dobóversenyén is sikeresen szerepeltek a Vitalitás SE ifjú kalapácsvetői. A balassagyarmati Imre Roland hatalmas dobásának köszönhetően újabb megyecsúcs is született.

Halmozzák a sikereket Fábián Gábor tanítványai, akik már az áprilisban átadott korszerű atlétikai pályán edzik magukat és folyamatosan készülnek a különböző megmérettetésekre. Nemrég egy nap alatt két versenyen, Gödöllőn és Veszprémben is érdekeltek voltak és dobókörbe álltak, hogy számot adjanak felkészültségükről.

Elsőként Sipőcz Bence lépett dobókörbe Gödöllőn, a serdülők liga versenysorozatának első fordulóján. A sportoló idei legjobb eredményét dobta, amivel a dobogó második fokát sikerült elcsípnie.
Ezután a gyarmati csapat tagjai Veszprémben álltak dobókörbe, ahol a szervező VEDAC minden évben megrendezi az évadnyitó dobóversenyét, sajnos egyre kevesebb indulóval. Az U20-as korosztályban a gyarmatiak részéről Csernyik Benjámin, illetve a gyarmati válogatott atléta, Imre Roland versenyzett 6 kilós kalapáccsal. Egyéni csúcsot ezúttal nem sikerült dobniuk, viszont Roland ezüstérmet szerzett. Benjámin az előkelő 4. helyen végzett.

A nap zárásaként a felnőtt férfiak versenye következett. Imre Roland is az indulók között volt, és bár a 6 kilós kalapáccsal nem úgy zárult a verseny, ahogy szerette volna, a 7,26-os felnőtt szer kárpótolta, hiszen 61,83 méteres eredménye új megyecsúcsot jelent.

Az alábbi eredmények születtek:
U16 Területi Liga Gödöllő: 
Fiú kalapácsvetés 4 kg:
2. Sipőcz Bence 43,69 m SB
VEDAC Évadnyitó Dobóverseny: 
U20 Férfi kalapácsvetés 6 kg: 
2. Imre Roland 68,76 m 
4. Csernyik Benjámin 40,85 m 
Abszolút Férfi kalapácsvetés 7,26 kg: 
5. Imre Roland 61,83 m PB – Nógrádi megyecsúcs

Legújabb cikkek

Programok