spot_img

Takács Lilla lett a Muzsikustábor nagydíjasa

2024. ápr. 13.

A Nemzetközi Muzsikustábor nagydíjában részesült Takács Lilla, gyarmati opraénekesnő.

Július 21. és 30. között idén 36. alkalommal hívta életre a Balassagyarmati Dalegylet hazánk legrégebben működő zenei tehetséggondozó táborát a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában. A „Zene határok nélkül” Nemzetközi Muzsikustáborban a kortárs magyar zeneszerzők és Weiner Leó műveiből előadói versenyt rendeztek, ahol számos szép balassagyarmati siker született.

A Perényi Eszter által vezetett zsűri – Tokody Ilona, Eckhardt Gábor, Klenyán Csaba és Kanyó András – egybehangzó döntése alapján, maximális pontszámmal a 36. Balassagyarmati Nemzetközi Muzsikustábor kortárs zenei előadóverseny nagydíját érdemelte ki Takács Lilla frissdiplomás operaénekes.

– Külön köszönet Ember Csabának, aki fáradhatatlanul évről évre megszervezi a város legmeghatározóbb kulturális eseményét – fogalmazott a díjazott Takács Lilla.

Az énekesnő továbbá köszönetét fejezte ki Tokody Ilonának a felkészítésért, aki az általa előadott Petrovics Emil 1. Kantátát még a szerzővel tanulta be és vette lemezre. Zongorán közreműködött Körtesi András.

Legújabb cikkek

Programok