spot_img

Kis zongoristák nagy sikerei

2024. júl. 16.

Kiemelkedő sikerekkel koronázták meg a 36. Nemzetközi Muzsikusfesztivál megmérettetéseit Lévárdi Beáta zongorapedagógus, Artisjus-díjas karnagy növendékei.

Mint arról korábban beszámoltunk, a közelmúltban került megrendezésre a Balassagyarmati Dalegylet hagyományos rendezvénye, a 36. „Zene határok nélkül” Nemzetközi Muzsikustábor, Verseny és Művészeti Fesztivál.

A több mint tíz napig tartó rendezvénynek a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola adott otthont, ahol több mint hatvan résztvevő színvonalas hangversenyekkel, koncertekkel nyűgözte le a nagyérdeműt. Hazánk legrégebben működő zenei tehetséggondozó táborában idén a kortárs magyar zeneszerzők és Weiner Leó műveiből hívtak életre előadói versenyt, amelyen több balassagyarmati siker is született.

Takács Lilla nagydíja mellett első díjat nyert Siket Flóra fuvolista a kortárs előadói versenyen, de a zongoristák is kitettek magukért.

– Nagyon büszke vagyok növendékeimre, Chomát Daliborra és Szalay Demeter Mózesre, akik a 36. Nemzetközi Muzsikustábor Weiner versenyén zongoranégyesükkel III. helyezést értek el – számolt be a szép eredményről Lévárdi Beáta, a fiatal zongoristák felkészítő tanára. Hozzátette: – Ráadásul Chomát Dalibor Kortárs kategóriában Élet a Földön c. saját művével szintén III. helyen végzett. Dalibor ezzel a művével a nagykanizsai IV. Országos zeneszerzői verseny Kiemelt I. helyezettje, nagydíjasa lett.

– Köszönjük Eckhardt Gábor és Kiss Péter zongoraművészek mesterkurzusát a tábor ideje alatt! – fogalmazott a zongorapedagógus.

Legújabb cikkek

Programok