spot_img

Körözött autót vezetett a jogosítvány nélküli ittas férfi

2024. júl. 19.

Nem sejtették a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai, hogy egy simának induló gépjármű ellenőrzésből milyen komplex intézkedés kerekedik.

Nem sejtették a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai, hogy egy simának induló gépjármű ellenőrzésből milyen komplex intézkedés kerekedik.

Egy átlagos hétfőnek indult augusztus 7-e a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjainak, és mindaddig az is volt, amíg 15 órakor Salgótarjánban, a Füleki úton meg nem állítottak egy szlovák hatósági jelzéssel ellátottak személygépkocsit. Az egykor szebb időket megélt három betűs német prémium gépkocsit egy 46 éves Somoskőújfaluban élő férfi vezette, és mellette utasként 22 éves földije utazott. Az intézkedést az indokolta, hogy a gépjármű vezetője a Füleki úton megengedett 50 km/h sebesség helyett 64 km/h sebességgel közlekedett, valamint a gépkocsi vezetője és utasa a biztonsági övet nem használta.

Az ellenőrzés során munkatársaink a járművezetővel szemben szondát alkalmaztak, amely pozitív értéket – 0,634 mg/l – jelzett, illetve a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezett, az tőle bevonásra került, mivel a büntetőpontjainak száma meghaladta a 18-at. Emellett az általa vezetett gépkocsi kapcsán kiderült, hogy a forgalmi rendszámra nemzetközi körözés van kiadva és annak lefoglalása van elrendelve. Itt még nem ért véget az intézkedés. Éber munkatársaink a négykerekű alvázszáma alapján is kutakodtak a nyilvántartásokban nem eredménytelenül. Kiderült ugyanis, hogy az alvázba beütött egyedi azonosítóhoz egy magyar rendszám tartozik, amelynek eltávolítását és a szlovák rendszám felszerelését a járművezető elismerte. A személygépkocsi egyébként forgalmi engedéllyel, műszaki vizsgával és kötelező felelősség biztosítással sem rendelkezett.

A férfit az egyenruhások járművezetés ittas állapotban vétség és egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetése miatt a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, majd kihallgatását követően a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából – az engedély nélküli vezetés miatt – őrizetbe vették.

Az eddig is komplexnek tűnő intézkedést tovább színesítette, hogy a jármű 22 éves utasa vonatkozásában a Balassagyarmati Törvényszék BV Csoportja elővezetést rendelt el, mivel a Salgótarjáni Járásbíróság ittas járművezetés vétsége miatt közérdekű munka helyébe lépő 45 nap szabadságvesztést szabott ki részére, ezért őt munkatásaink a büntetés letöltése érdekében a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe átszállították.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok