spot_img

Százmilliókat keresnek a magyar celebek: Kasza Tibi milliárdokat

2024. ápr. 19.

Több száz milliós profittal dicsekedhetnek a hazai celebek, Kasza Tibi cégének árbevétele több milliárd forint volt tavaly. Majka főcége a tavaly decemberben zárult üzleti évben megdöntötte 2019-es rekordbevételét, ám Sebestyén Balázs még Majkánál is nagyobbat tudott dobbantani az üzleti eredményességben.

A Forbes magazin friss összeállítása a hazai hírességek pénzteremtő képességét vette górcső alá. A cikk szerint Majoros Péter „Majka” a főcége, a Dyma MM Kft. a tavaly decemberben zárult üzleti évében megdöntötte 2019-es rekordbevételét. A rapper vállalata 384 millió forintot hozott a konyhára.

Sebestyén Balázs még Majkánál is nagyobbat tudott dobbantani az üzleti eredményességben. Cége, a Phova Kft. idén, szintén rekordot döntve, most először ugrotta meg a félmilliárd forintos határvonalat. A főtevékenységeként rádióműsor-szolgáltatással foglalkozó vállalat ráadásul tavalyi, 316 millió forintos bevételét duzzasztotta 503 millió forintra.

Rúzsa Magdi Plagiguel Művészeti Szolgáltató Kft.-jének az árbevétele csökkent, azonban ez annak is betudható, hogy az énekesnő a három ikergyermeke mellett kevesebb munkát vállalt. De így is 170 milliós árbevételre tett szert 2022-ben, az adózott eredménye pedig 48 millió forint, sőt év végére a cég 55 millió forintos eredménytartalékot is ki tudott termelni.

De Kasza Tibi és Ördög Nóra sem panaszkodhat. A Voiceforce Kft.-t Ördög Nóra a férjével, Nánási Pállal vezeti, a cég bevételének az egyik fele korábban a Nekem a Balaton-os kiskereskedelmi tevékenységből, másik fele pedig a szponzorációkból származott. A 2021-es, 314 millió forintos árbevétel után már látni a sztárok közül az első nagyobb visszaesést: 2022-ben 246 millióra csökkent a bevételük. Ördög Nóra saját szépségipari márkát is létrehozott, a Helia-D-vel közös együttműködést, a Nora Beautyt 2022 szeptemberében dobták piacra, és a Nekem-boltok mellett a Rossmann 60 üzletének polcain is megtalálhatók a termékeik.

Az erre alapított közös vállalkozás, a Helia-D & Nóra Kft. annak ellenére nyitott 94 millió forintos árbevétellel és 18 milliós adózott eredménnyel, hogy tavaly még szinte alig, összesen négy hónapot volt a piacon a márka.

Kasza Tibi feleségével és testvérével közös cége, a Manker Beauty Kft. csomagküldő internetes kiskereskedelmi szereplőként forgalmazza a műsorvezető italporait és fogyást serkentő tablettáit. A Manker Beauty 2021-ben 783 millió forint profitot hozott a konyhára, amiből 780-at fel is vettek a tulajdonosok. Kasza részesedése 51 százalék, így vélhetően ennek kicsivel több mint a fele nála landolhatott. A tavalyelőtti kiemelkedő profitabilitás után ráadásul Kaszáék nem lassítanak. Döbbenetes növekedési ütemmel tavaly már 4,68 milliárd forint volt a Manker Beauty árbevétele.

Legújabb cikkek

Programok