spot_img

Vizes családi nap a Nyírjesben

2024. ápr. 13.

A Vitalitás Sportegyesület kajak-kenu-Sup szakosztály idén is életre hívta hagyományos családi napját a Nyírjesben, ahol élménydús és gazdag programkínálattal hozták közelebb az érdeklődőkhöz a vizes sportágak szépségeit.

Az igen híres és egyben remek sporteredményekkel büszkélkedő balassagyarmati Vitalitás Sportegyesület kajak-kenu-Sup szakosztály immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Nyírjesi sportág-népszerűsítő délutánját Ulveczki Edina szakedző, testnevelőtanár vezetésével.

A toborzás alkalmával olyan fiatalokat szólítottak meg, akik érdeklődnek a kajak-kenu, illetve az állva evezés sportágak iránt és szívesen lennének a közösség tagjai.

A nyílt napon a résztvevők betekintést nyerhettek a szakosztály mindennapi életébe, az edzések folyamatába és persze közelebbről megismerkedhettek a jó hangulatú csapat tagjaival. A sportos délután a résztvevőknek lehetőségük nyílt kipróbálni a páros- és négyszemélyes kenukat, kajakokat és a Sup-ot, az evezést edzői felügyelet mellett sajátíthatták el, de egyéb sportágakat is gyakorolhattak: volt szárazföldi bemelegítés, kardió, futás, úszás is. A sportolók segítségével a gyerekek és felnőttek egyaránt vízre szállhattak, hiszen ez a délután arról szólt, hogy minél többen megismerkedjenek ezekkel a vizes sportokkal. A mozgásban gazdag esemény részét képezte a kellemes hangulatú közös főzés a megjelent szülők, gyerekek részvételével.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Frankó Viktória önkormányzati képviselő, a balassagyarmati Kulturális Bizottság elnöke, aki félelmet nem ismerő módon szállt vízre a csapat tagjaival.
– Balassagyarmat jó hírnevét 10 éve erősítjük. Kezdetben túráztunk, iskolai versenyeken, diákolimpiákon vettünk részt. Ma már a szabadidőn túl az élsport teszi ki a mindennapjainkat. Országos bajnokságokon és nemzetközi versenyeken is indulnak sportolóink – hangsúlyozta Ulveczki Edina szakosztályvezető, aki azt is kiemelte, hogy az idei évet tekinti a legsikeresebbnek, mivel több magyar bajnok is született az egyesületen belül, emellett nemzetközi versenyeken is dobogós helyezéseket tudtak elérni mindhárom sportágat képviselve.

Az őszi időszakban sem tétlenkednek a sportolóik, hiszen folyamatosan készülnek a következő szezonra és a következő évi bajnokságokra. Továbbá várják az új tagok csatlakozását, a teljesen amatőröknek kedd és csütörtök délután indítanak edzéseket.

A sokoldalú programok a Vitalitás Sportegyesület, a kajak-kenu-sup csapat és Balassagyarmat Város Önkormányzat együttműködésével, támogatásával jöttek létre.

Legújabb cikkek

Programok