spot_img

Leköpte és megütötte a kalauzt a jegy nélkül utazó nő

2024. júl. 16.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 40 éves salgótarjáni nő ellen, aki leköpte és megütötte a vasúti jegyvizsgálót Salgótarjánban.

A vád szerint a nő 2022. július 1-jén délután Salgótarjánban ismerőse társaságában jegy nélkül szállt fel a Hatvanba közlekedő személyvonatra, ahol a jegyvizsgáló felszólította őket a menetjegyek átadására. A vádlott kijelentette, hogy nincs jegyük és csak 120 Ft van nála, és azt kérte, hogy ennyiért elmehessenek Kisterenyére.

A jegyvizsgáló közölte, hogy a 120 Ft nem fedezi a menetjegy árát, így amennyiben nem hajlandóak teljes áron menetjegyet váltani, a következő állomáson a vonatról le kell szállniuk. A leszálláskor a nő szitkozódni kezdett, majd a férfi arcára köpött és jobb alkarjával, nagy erővel halántékon ütötte őt.

A sértett, mint a közforgalmú közlekedési vállalat menetjegy-ellenőrzést végző alkalmazottja, fokozott büntetőjogi védelemben részesül, a Salgótarjáni Járási Ügyészség ezért a vádlottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, és elzárás büntetés kiszabására tett indítványt.

A nő 80 nap elzárásra számíthat, ha a Salgótarjáni Járásbíróság előtti előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz.

Legújabb cikkek

Programok