spot_img

Molnár Péter íjászbajnok: Mindent beletettem!

2024. júl. 19.

Még csak 14 éves, de felnőtteket megszégyenítő módon használja legfőbb sporteszközét, az íjat a Vitalitás Sportegyesület ifjú sportolója, Molnár Péter, aki a rangos Európa-bajnokság győzteseként tért haza.

Robin Hood is megirigyelné a Vitalitás Sportegyesület Íjász Szakosztály ifjú sportolójának talpraesettségét, aki Romániában, a gyulafehérvári 3 Dimenziós Európa-bajnokságon bizonyíthatta lövő képességét. Az összpontosítás, türelem, koncentráció és ügyesség mind erőssége a tehetséges sportolónak, hiszen mint mondja ezen tulajdonságok birtokában lehet igazán profi egy íjász. De ki is ő valójában?

A Palotási Általános Iskola felső tagozatára jár, kereken öt éve űzi az íjászatot, édesapjától tanulta el a sportág alapjait, szeretetét, illetve több mint egy éve erősíti az Oláh László vezette balassagyarmati íjász szakosztályt, ahová édesapjával közösen járnak gyakorolni. A hobbi szinten túlmutat felkészültsége, számos versenyen megmérette már magát, ráadásul eredményesen. Rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, mint gazdag éremlistája, a sorakozó régiós, országos bajnoki címek.

„A kelet- és észak-magyarországi régiós bajnoki címeken túl elnyertem a Suli íjász bajnoki címet, a 3D országos bajnoki címet, valamint a WA Teremíjász országos bajnokság nyertese és a FeHoVa-n megrendezett terem 3D bajnoka is én lettem.” Legutóbbi megmérettetése a Gyulafehérváron megrendezett 3D Európa-bajnokság volt, ahol csigás íj kadet kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára a nemzeti színű lobogóval.

„A háromdimenziós íjászat, a vadon élő állatokat megformázó, térbeli célokról kapta a nevét, melyeken a különböző találati zónák nem eltérő színnel, hanem a célba süllyesztett választóvonalakkal vannak megjelölve. A legnehezebbnek tartott terepíjászati mód, mivel soha nem előre közölt távolságokról kell a lövést leadni. A versenyeket változatos terepviszonyok között, hegyeken, erdőkben rendezik, ebből fakadóan az íj tökéletes ismeretét és kiváló távolságbecslő képességet követel a versenyzőtől. A folyamatos gyakorlás, sok tapasztalat és az itthoni folytonos versenyzések miatt nem annyira éreztem nehéznek a kontinensviadalt. Ha nem tettem volna bele mindent, akkor nem sikerült volna!”

A sportoló telis-tele van álmokkal, új kihívásokkal. „Tervben van még az U15 bajnoki cím és a közép-magyarországi bajnoki cím megszerzése. Hiszem, hogy mind meglesz ebben az évben!”

Zábrádi Dorottya

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok