spot_img

Haditorna versenyt rendeznek a Honvédelmi Sportközpontban

2024. jún. 22.

A balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont ad otthont az Országos Haditorna megmérettetés városi döntőjének, amelyre a 9–12. évfolyamos csapatok jelentkezését várják.

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum, a Honvédelmi Sportszövetség, valamint a 25. Területvédelmi Zászlóalj szeptember 20-án, szerdán Balassagyarmaton a Honvédelmi Sportközpontban szervezi meg az Országos Haditorna Verseny városi döntőjét.

A versenyre a középiskolásokból álló négy fős csapatok jelentkezését várják, melyek összetételét illetően nincs nemek szerinti megkötés, vegyes csapat is nevezhető.
A megmérettetés során a fiatalok kipróbálhatják magukat különböző, a honvédelemhez kapcsolódó sportos feladatokban, ezáltal fejleszthetik magukat fizikailag és mentálisan, ráadásul közelebbről is megismerkedhetnek a katonasággal.

A csapatok többféle versenyszámban mérhetik össze erejüket. Lesz mátrix labirintus futás, kézigránát hajítás, elsősegélynyújtás, távbecslés, céllövészet, fegyveres váltó futás, légfegyveres lövészet, honvédelmi totó, céllövészet lézerpisztoly, gépkarabély szét-összeszerelés, íjászat, OCR akadálypálya, akadályfutás, katasztrófavédelmi, bűnmegelőzési totó.
A rendezvényen bemutatót tart a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kutyás szolgálata, valamint bemutatkoznak a Balassagyarmati Rendőrkapitányság lovas járőrei is.

Legújabb cikkek

Programok