spot_img

Nyitva a nyírjesi bringapark

2024. júl. 19.

A sportolók ismét birtokba vehették a Nyírjesben található erdei kerékpáros parkot.

Újra használható a nyírjesi erdei kerékpáros pálya – adta hírül Csach Gábor polgármester. Hozzátette, hogy Magyarország első erdei „single trail” kerékpátos létesítményét két éve adták át. A több mint három kilométeres, egynyomos pályát hegyikerékpárosok használhatják.

Idén tavasszal azonban be kellett zárni a létesítményt, mert a tavaszi viharban negyven darab fenyő dőlt be az útvonalra, amit az erdészet nyáron távolított el. Továbbá ezen a nyáron újabb gondot okozott a lucfenyő állomány további pusztulása, ami miatt veszélyessé vált a kerékpározás a parkban. A betegség miatt elhalt fák letermelése télen lesz, ezért ezt az erdőrészt ki kellett kerülni.

A 222 Sport Alapítvány önkéntesei, támogatók és a GAMESZ közreműködésével új nyomvonalat alakítottak ki a parkban, amit azt megelőzően a területet kezelő erdészettel egyeztetve jelöltek ki.
– A teljes bringapark homokos területen van, ezért ahogyan az eredeti kialakítás során, úgy most is szükség volt a talaj mechanikai kezelésére. Az új nyomvonal teljes hossza murvás felületű lett – tájékoztatta a lakosságot a város első embere.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok