spot_img

BEFEJEZŐDÖTT A BALASSAGYARMATI KÓRHÁZ JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁSAINAK FEJLESZTÉSE

2024. jún. 22.

A Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet által elindított EFOP-2.2.19-17-2017-00042 számú pályázati projekt – mely a járóbeteg szakellátások fejlesztését célozta – sikeresen lezárult.

Ezen projekt során összesen 293,68 millió forintból valósult meg az intézmény járóbeteg ellátást során alkalmazott eszközpark fejlesztése, hozzájárulva a magas színvonalú egészségügyi ellátás megteremtéséhez. A pályázati forrásból mintegy 210 millió forint értékben beszerzésre került eszközök között szerepel a teljesség igénye nélkül egy új, modern elvárásoknak megfelől digitális felvételi röntgen berendezés, több eszközből álló korszerű fizioterápiás eszközpark, felsőkategóriás berendezések, szemészeti diagnosztikai gépek, több járóbeteg ellátásban részt vevő szakmát érintően kéziműszerek és egyéb orvostechnikai berendezések. A projekt az Európai Uniós források által nyújtott támogatásból jött létre, a régió lakosainak számára nyújtott szolgáltatások minőségének érezhető javítását tűzte ki célul.

A projekt infrastrukturális fejlesztése során lehetővé vált a rehabilitációs központ épületének rég óta várt teljes kihasználása, a fizikotherápiás rehabilitációs eszközpark és kubatúra fejlesztése a szakmai tevékenység bővítését célozta. A megvalósult korszerűsítések révén a kórház még több lakost tud magas színvonalú egészségügyi ellátással kiszolgálni.

A fejlesztés során modernizált környezet és eszközök nem csupán a betegek, hanem az intézmény dolgozói számára is minőségi változást jelentenek, illetve hozzájárulnak a munkavégzés hatékonyságának növekedéséhez is.


A kedvezményezett neve: Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház –
Rendelőintézet, 2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 125-127.
A projekt címe: „A Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház
Rendelőintézet járóbeteg szakellátásainak fejlesztése”
A projekt kezdete: 2022.02.01.
A projekt befejezése: 2023.09.09.
Projekt összköltsége: 293 682 921 Ft
A támogatás mértéke: 100%
Projekt azonosítószáma: EFOP-2.2.19-17-2017-00042

Legújabb cikkek

Programok