spot_img

Rács mögött az ittas gázoló, aki elmenekült a baleset helyszínéről

2024. máj. 20.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 35 éves férfit, aki az általa ittasan okozott baleset helyszínéről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége folytat nyomozást a férfi ellen, aki 2023. szeptember 19-én éjjel Nógrádmegyerben ittas állapotban és bódító hatású szerek hatása alatt vezette személygépkocsiját, és elütött egy gyalogost, de nem állt meg, nem szállt ki a járműből, semmiféle segítséget nem ajánlott fel avagy nyújtott a sértettnek.

Október 1-jén éjjel Salgótarjánban vezetett, ahol rendőri ellenőrzés alá vonták. A rendőr a leengedett ablakon át légalkoholmérő készüléket alkalmazott, majd annak pozitív eredményét követően a férfi hirtelen beindította a járművet, és elhajtott. Lakott területen belül 120-140 km/h-s sebességre gyorsított, több helyen a záróvonalat átlépve menekült az őt üldöző rendőrök elől, végül azonban megállt és sikerült őt elfogni.

A sorozatos és súlyos KRESZ szabályszegésre, az ittas elkövetésre és a hatóságok előli menekülésre tekintettel a járási ügyészség a szökés lehetőségének és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi állásponttal és elrendelte a kényszerintézkedést.

Legújabb cikkek

Programok