spot_img

Főiskolások, egyetemi hallgatók, végzős középiskolások részére ösztöndíj pályázati lehetőség

2024. jún. 16.

Balassagyarmat Város Önkormányzata – az előző éveknek megfelelően – az idén is csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Bursa Hungarica pályázathoz.

Támogatásban azok a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetve a pályázat benyújtásának évében a középiskola végzős, érettségi előtt álló tanulói részesülhetnek, akiknek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 600 %-át (171.000 Ft).

Az ösztöndíjrendszer célja, hogy a szociálisan rászoruló egyetemi és főiskolai hallgatók és a felsőoktatási intézménybe jelentkezni kívánó fiatalok számára is elérhetővé tegye a felsőoktatásban való részvételt.

A pályázat beadásának módja: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma internetes honlapján (https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx) regisztrációt követően kitöltött, véglegesített pályázati űrlapot kinyomtatva az önkormányzathoz (Városháza, Balassagyarmat, Rákóczi u. 12., B épület 30-as iroda) kell benyújtani, 2023. október 1-től 2023. november 03-ig. A kérelem mellé a pályázó családjának jövedelemigazolását (utolsó havi fizetési papírokat) és a hallgatói jogviszony igazolást kell becsatolni.

Legújabb cikkek

Programok