spot_img

Ismerősét és élettársát is megszúrta a békíteni akaró vanyarci nő

2024. jún. 16.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 32 éves kelet-nógrádi nő ellen, aki az élettársával történt veszekedés során az őket szétválasztani igyekvő ismerősét véletlenül háton, élettársát pedig hason szúrta.

A Balassagyarmati Törvényszéknek benyújtott vádirat szerint 2022. július 2-án az esti órákban a lakóházukban a vanyarci nő és az ittas élettársa között nézeteltérés, majd dulakodás alakult ki. A lökdösődés közben a feleket a házba beszaladó ismerősük békítő szándékkal próbálta szétválasztani, ezért közéjük lépett. Ekkor a nő a kezében lévő késsel, amit már korábban magához vett, egy hadonászó mozdulattal véletlenül a békíteni igyekvő férfit háton, az élettársát pedig hason szúrta.

A vétlen férfi a tüdősérülést is okozó, mellüreget megnyitó szúrás következtében nyolc napon túli gyógytartamú, közvetlen életveszélyes sérülést, míg a nő élettársa hasüreget megnyitó, szintén nyolc napon túli gyógytartamú szúrt, közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett.

A Büntető Törvénykönyv szerint gondatlanságból követi el a bűncselekményt, aki előre látja cselekményének lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában, vagy cselekménye lehetséges következményeit azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.

Mivel a civakodó nő a kezében lévő késsel nem szándékozott sérülést okozni, ezért két rendbeli gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt felelhet.

Amennyiben a büntetlen előéletű nő az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését, a főügyészség vádirata szerint 2 év fogházbüntetésre számíthat, annak 4 évre történő felfüggesztése mellett. Bűnössége esetén a felmerült 189.389.-Ft bűnügyi költséget is köteles megfizetni.

Legújabb cikkek

Programok