spot_img

Rimóci vasemberek: csatornafedelet, vasrácsot, öntvény kályhát is vittek éjszaka

2024. júl. 16.

A szécsényi rendőrök elfogták azt a 32 éves férfit és 40 éves társát, akik Rimócon csatornafedeleket, valamint egyéb vasból készült tárgyakat loptak.

A két rimóci lakos október 22-én az esti órákban kezdte meg bűnös ténykedését a településen, ahol két utcából is elvitték a vízelvezető csatornán elhelyezett vasrácsokat. A lopásokkal közel 100 ezer forint kárt okoztak a sértetteknek. Ez nem volt elég számukra. Ugyanezen az éjszakán tovább járták a községet, az egyik lakatlan házhoz is bementek, és pénzzé tehető értékek után kutattak. Innen egy öntvény kályhát vittek magukkal, közel 40 ezer forint értékben.

A 32 éves férfi másnap éjszaka egyedül rótta a falu utcáit, ezúttal a templom udvarán lévő kegyhely bejáratáról tépte le és lopta el a közel 60 ezer forint értékű kovácsoltvas kerítéselemet. Társa terhére róható az is, hogy október 21-én Rimócon, egy bolt bejárati ajtajának üvegét fapadlóval betörte, és az ablakokat kövekkel dobálta. A rongálással 70 ezer forint kárt okozott.

A szécsényi nyomozók a két férfit elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A 32 éves férfit lopás, míg 40 éves társát lopás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, beismerő vallomást tettek. A nyomozók őrizetbe vették a tetteseket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Legújabb cikkek

Programok