spot_img

Bankfiókot avattak

2024. júl. 16.

Digitális kompetenciafejlesztő programsorozatot indít az MBH Bank általános- és középiskolás gyerekek számára – jelentette be a bank elnök-vezérigazgatója, dr. Barna Zsolt a hitelintézet frissen felújított balassagyarmati fiókjának megnyitóján, amelyet Csach Gábor polgármester is köszöntött.

Az MBH Bank idén tavasszal jött létre a MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével (a Budapest Bank már egy évvel korábban beolvadt az MKB Bankba). Ennek köszönhetően a hitelintézet hálózata közel 500 fiókból áll, ezeket folyamatosan újítja meg az MBH Bank, emellett teljesen újakat is kialakít. Most a Balassagyarmaton található megújult egységet adták át az ügyfeleknek, és innen indult útjára az MBH Bank legújabb társadalmi felelősségvállalási programja is.

Az MBH Bank és a Skool Technológiai Oktatásért Alapítvány együttműködésével életre hívott MBH Junior Digitális Program keretében elsőként a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola diákjai ismerkedhettek meg játékos formában a legújabb technológiai trendekkel, és tanulhattak a biztonságos digitális pénzügyekről. Az együttműködő felek kiemelt célja, hogy 2024 során legalább 8000 diákot és az őket tanító pedagógusokat támogassák a legújabb digitális kompetenciák megszerzésében, miközben izgalmas eszközökkel adják át a gyerekeknek a pénzügyi és programozási tudás alapjait.

„Az MBH Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának fontos eleme a fiatalok pénzügyi és digitális edukációja, ennek érdekében folyamatosan keressük az oktatási szervezetekkel való együttműködési lehetőségeket. Az MBH Junior Digitális Programon keresztül szeretnénk minél több fiatalnak megmutatni, hogy a technológiai és a pénzügyi szektor mindenki számára elérhető karrierlehetőségeket kínál, valamint inspirálni és bátorítani a gyerekeket a technológia alkotó használatára” – mondta Barna Zsolt.

Legújabb cikkek

Programok