spot_img

Gyarmati diák Nógrád Kicsinagykövete

2024. jún. 16.

Jakus Ágoston, a Szabó Lőrinc Általános Iskola kitűnő tanulója, a diákönkormányzat elnöke példásan képviselte vármegyéjét, így ő vehette át a Nógrád Kicsinagykövete díját.

Négy éve zajlik az ország területén a Kicsinagykövet vetélkedő, amely röviden egy “mini-diplomata” verseny. A kihívás arról szól, hogy a 10-12 éves magyar iskolás korosztályban ki tudja minél meggyőzőbben képviselni szülőföldjét tudásával, felkészültségével és tehetségével.

– Idén először Nógrád vármegyei diákok is regisztráltak a vetélkedőre, többszáz induló közül hat diák lett díjazva, közülük három fiatal lett vármegyei “attasé”, illetve egy fődíjas “Kicsinagykövetet” is avattak. Utóbbiak egy-egy tabletet is kaptak ajándékba – osztotta meg a hírt Csach Gábor polgármester.

Nógrád KicsiKultúrAttaséja Számel Bálint lett Nőtincsről, aki remekül szerepelt a zsűri előtt. Hagyományőrző, kedvenc eseménye a szüreti mulatság, kitűnő videót készített vármegyéjéről, íjász olimpikon a példaképe.

Nógrád KicsiSportAttaséja címet Burghelea Bianka Alexandra vehette át Tolmácsról. Kiválóan focizik, nyitott, nagyon jó videót készített vármegyéjéről.
Nógrád KicsiZöldAttaséja elismerésben részesült Furinda Laura Márta Diósjenőről, aki megtisztítaná lakóhelyét, szemétgyűjtést szervezne. Célja, hogy kevesebben járjanak autóval, állatorvosnak készül.

A vármegyei Kicsinagykövet fődíjat a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola diákja, Jakus Ágoston nyerte, aki november 30-án megrendezésre kerülő országos döntőben képviselheti vármegyéjét. Felkészítő tanárát, Ocskó Ildikót is elismeréssel jutalmazták az eseményen.

A díjakat Csach Gábor városunk polgármestere és Balla Mihály országgyűlési képviselő adta át a Városháza dísztermében a kiválóan szereplő fiataloknak.

Legújabb cikkek

Programok