spot_img

Munkácsy-díjas művész kiállítása az Artériában

2024. máj. 24.

Mózer Erzsébet, Munkácsy- és Horváth Endre-díjas grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás november 18-án, szombaton 15 órakor az Artéria galériában.

Az Artéria galéria és klub szeretettel várja a művészetkedvelőket Mózer Erzsébet, Munkácsy- és Horváth Endre-díjas grafikai restaurátor és grafikusművész különleges, Eltűnődés című kiállításának megnyitójára.

Mózer Erzsébet Balassagyarmaton született, és bár gyermekkorát Honton töltötte, középiskolai tanulmányait Balassagyarmaton végezte. Ekkor kezdett komolyan foglalkozni a rajzolással, Farkas András festőművész magántanítványa lett. Érettségi után Budapestre került, az Országos Széchényi Könyvtárban könyveket restaurált, közben papír- és könyvrestaurátor tanfolyamra járt. Szabó Piroska grafikusművésznél is tanult. Felvételt nyert a Képzőművészeti Egyetem papír-bőr tárgyrestaurátor szakára, s ezzel párhuzamosan a Pannónia Filmstúdió fázis- és kulcsrajzolói tanfolyamát is elvégezte. 2000 óta dolgozik a Szépművészeti Múzeum Grafikai Osztályán restaurátorként. Munkája mellett, 2015-ben befejezte a Velencei Művészeti Akadémia posztgraduális képzését művészi grafika szakon.

2010 óta tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, 2017 óta tagja a Magyar Grafikusművészek Szövetségének, 2014-ben Munkácsy Mihály-díjat, 2017-ben Horváth Endre-díjat adományozták neki. 2013-tól több egyéni tárlata nyílt, előadásokat tart, publikál.

Az ARTÉRIA galériában a Grafika Hónapjai az Artériában című, Nógrádhoz kötődő grafikusok csoportos kiállításának ötletgazdája és kiállító művésze. Ugyancsak az Artéria galériában tartott háromrészes előadássorozatot Hogyan készül? címmel a grafika technológiatörténetéről.

Kiállítását november 18-án, szombaton 15 órakor Csernák Edit, Horváth Endre-díjas festőművész nyitja meg.

Legújabb cikkek

Programok