spot_img

Mellékhelyiségben fogták el a visszaeső tolvajt

2024. máj. 20.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, valamint hétrendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 24 éves salgótarjáni lakos ellen.

A férfi november 23-án délelőtt Salgótarjánban, a Zöldfa úton beült ismerőse ott parkoló kocsijába, amelyben sofőr nem volt, csak utasok. A két fiatalkorút fenyegetve felszólította, hogy szálljanak ki, majd a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül a gyújtáskapcsolóban hagyott kulccsal beindította a gépkocsit, és autókázni indult.

Több ismerőse felkeresését követően (egyiknek még a jogtalanul használt autót is felkínálta 50 ezer forintért) Salgótarjánban, a Csokonai úton egy szemből érkező járőrautóban ülő rendőrök észlelték az akkor már körözött gépkocsit, de amíg megfordultak, a férfi elszaladt, az autót hátrahagyva.

A rendőrök által jól ismert férfit a lakóhelye közelében egy üres lakás mellékhelyiségében elbújva fogták el az egyenruhások, és állították elő a rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit a minősített jármű önkényes elvételén túlmenően gyanúsítják idén a vármegyeszékhelyen elkövetett hétrendbeli vagyon elleni bűncselekménnyel, ezért őt a nyomozó hatóság őrizetbe vette és indítványozta letartóztatását.

Legújabb cikkek

Programok