spot_img

Kezdődik a kézi-vb: a magyar válogatott keretében Bukovszky Anna

2024. máj. 24.

A magyar női kézilabda-válogatott játékosai Helsingborgban készülnek a csütörtöki, Paraguay elleni világbajnoki nyitányra (20.30, Duna World). A keretben ott van Bukovszky Anna, a Vác balassagyarmati kapusa.

Nem is lehet kérdés, hogy kötelező a győzelem csütörtökön a mieinknek, mint ahogy szombaton Kamerun ellen is, aztán hétfőn jön a Montenegró elleni csoportrangadó.

A négyesből az első három folytathatja a göteborgi középdöntőben, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutója következik. Innen az első kettő játszik negyeddöntőt, amely a papírforma szerint már olimpiai selejtezőt érne.

A magyar válogatottnak vannak a legjobb kapusai Pálinger Katalin, a magyar szövetség (MKSZ) alelnöke szerint.

A nemzeti csapat keretében a hálóőrök közül Bíró Blanka (Ferencváros), Bukovszky Anna (Vác) és Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvár) kapott helyet, miután Janurik Kinga (Ferencváros) és Szikora Melinda (Bietigheim) egyaránt térdműtét után gyógyul. A játékosként olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kapus az MTI-nek rámutatott: elég későn történtek a sérülések, amiket nagyon sajnál, mert mindketten értékes tagjai a csapatnak és éles verseny lett volna a kapusok között.

„Két, nemzetközi szinten is nagyon jó formában lévő kapusunk van, senki nem lepődik meg, hogy Böde-Bíró Blankán és Zsófin lesz itt a hangsúly. Bízom benne, hogy meg fogják oldani ezt a szép és nagyon nemes feladatot. Bukovszky Annának pedig remek tapasztalatszerzési lehetőség, illetve kellő motiváció a további pályafutásához, hogy részt vehet egy ilyen világversenyen” – fogalmazott Pálinger.

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI A B-CSOPORTBAN

November 30., 20.30: Magyarország–Paraguay (Tv: Duna World)
December 2., 20.30: Magyarország–Kamerun (Tv: M4 Sport)
December 4., 20.30: Magyarország–Montenegró (Tv: M4 Sport)

(szilágyi)

Legújabb cikkek

Programok