spot_img

370 millió forintból kaptak új funkciót a városi zöldterületek

2024. jún. 22.

Befejeződött A többgenerációs városi aktív rekreáció zöldterület létrehozása Balassagyarmaton című projekt megvalósítása, amelynek keretében futópálya, játszótér, szabadtéri tornapálya, extrém kerékpáros pálya is létesült városunkban.

Balassagyarmat Város Önkormányzata a TOP-2.1.2-16-NG1-2017-00003 számú projekt megvalósítására 364,6 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 Program keretén belül a TOP-2.1.2-16 Zöld város kialakítása tárgyú felhíváson.

Az európai uniós támogatás segítségével a projekt keretében egy új városi zöldterület létrehozása, illetve egy önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség felújítása történt meg.
A beruházás során egy többgenerációs városi aktív rekreációs zöldterület jött létre Balassagyarmat délnyugati részén a Süvítőtelepi Újtemplom szomszédságában lévő, az Algőver-Honti-Perczel Mór-Vak Bottyán utcák közötti, mintegy 3 ha nagyságú területen.

A fejlesztés részeként közpark, mulcs burkolatú futópálya, játszótér, szabadtéri tornapálya, beton burkolatú extrém kerékpáros pálya, szociális helyiség, mosdó létesült, illetve a meglévő növényfelület rehabilitációja is megtörtént. Emellett az új közpark jobb megközelíthetősége érdekében a Vak Bottyán utca szilárd burkolattal való ellátására is sor került az Algőver és Percel Mór utcák között.

A projekt másik elemeként teljes körű belső felújításon esett át a Rákóczi fejedelem út 53. szám alatti, önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség.

A projekt megvalósításával teljesült a projekt célja, azaz a város jelentős zöldfelületeinek felújításával, aktív rekreációs területek kialakításával, Balassagyarmat településképének javításával, üzlethelyiség felújításával család- és klímabarát település létrehozása, a lakosság egészségei állapotának javítása, a gazdasági környezet fejlesztése, illetve a város népességmegtartó képességének javítása.

Legújabb cikkek

Programok