spot_img

Cipősdoboz adományokat gyűjt a Szent-Györgyi Technikum

2024. máj. 20.

20 éves lett idén a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciója, a karitatív szervezet azóta gyűjt karácsonyi adományokat gyereknek, s juttatja el azokat a rászorulókhoz. Az akcióban pedig immár kilenc éve állandó segítője az NVSZC Szent-Györgyi Albert Technikum is, amely Balassagyarmat teljes területén felvállalta a karácsonyi adományokkal teli cipősdobozok összegyűjtését.

Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójához szívesen csatlakoztak a technikum diákjai, akik kisebb testvéreik vagy saját, már nem használt játékait, plüss mackóit esetleg egy kis édességgel, írószerekkel kiegészítve pakolják tele a cipősdobozokat. Remélve azt, hogy önzetlenségük, szeretetük révén olyan gyerekeket örvendeztetnek majd meg, akiknél talán más nem is kerül a karácsonyi fa alá. Az elmúlt esztendőben is tucatszám hozták be az ajándékcsomagjaikat az Alma Materükbe. Sőt, a város többi diákjától, s felnőttektől is szívesen fogadják azokat.

Tavaly több mint 250 ilyen szépen díszített ajándékcsomagot gyűjtöttek össze, s remélik, idén ettől is több ajándékot adhatnak tovább. A szervezők azt kérik, hogy a gyűjtőpontokra tiszta, lehetőleg szépen dekorált, és lezáratlan dobozban hozza ki-ki az adományát, hogy annak átadása előtt a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai minden egyes esetben meggyőződhessenek arról, hogy nem pusztán kacatoktól szabadul valaki, hanem tényleg örömet szeretne szerezni másnak az adományával. A dobozon pedig szerencsés, ha feltünteti azt is az adományozó, hogy fiúnak vagy lánynak, s hogy hány éves korúnak szánta – ezzel is növelve az esélyét annak, hogy az adomány a legjobb helyre érkezik.
A balassagyarmatiak december 18-ig vihetik az ajándékdobozokat a gyűjtőpontra. A NVSZC Szent-Györgyi Albert Technikumban (2660 Balassagyarmat Rákóczi út 50.) hétköznaponként reggel nyolctól este hatig fogadják a cipősdobozba csomagolt karácsonyi adományokat.

Dobozolásra fel!

Legújabb cikkek

Programok