spot_img

24 kórházigazgatót menesztettek egyszerre

2024. jún. 16.

Nem csak városunkban vannak gondok a kórház működésével: tegnap nem kevesebb, mint 24 kórházigazgatót mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató.

Tegnap délután váratlanul robbant a hírbomba: Pintér Sándor belügyminiszter december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket.

A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza.

Ugyancsak december 31-ei hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött.

„Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el” – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

Az érintettek neveit egyelőre nem közölték.

Mint arról beszámoltunk, a Dr. Kenessey Albert Kórházról lesújtó véleménnyel vannak a polgárok. Ezek ismeretében nem lennénk meglepve, ha dr. Tóth Judit, a gyarmati intézmény vezetője is a felmentettek listáján szerepelne. A belügyminisztériumi közlemény alapján – öt vármegyei főigazgató kinevezésének visszavonása, mivel betöltötték 65. életévüket – akár dr. Szabó Géza pozíciójába is más kerülhet.

(szilágyi)

Legújabb cikkek

Programok