spot_img

Hajós felvonulással köszöntötték az Ipolyt

2024. jún. 22.

Színes családi programkavalkáddal és kivilágított hajós felvonulással ünnepelték a hétvégén határfolyónk névnapját.

Az Ipoly Túra Egyesület, a Badiszvse, a város önkormányzata, valamint az I. Kerékpár Múzeum közösen szervezte meg immáron ötödik alkalommal az Ipoly-napot.

Az esemény célja, mint ahogy Sztancsik József ’Dodó’ főszervező fogalmazott, idén is az volt, hogy méltóképp megünnepeljék a folyót névnapját, amely az Ipoly völgyének és településeinek biztosít életlehetőséget évszázadok óta. Az ünnepnaphoz kapcsolódóan kulturális- és sportrendezvényeket szerveztek, amelyek keretein belül az érdeklődők jobban megismerhették csodálatos vidékünket és annak gyöngyszemét, az Ipolyt.

Az ingyenesen látogatható városi családi rendezvény augusztus 13-án, a folyó névnapján sportos családi programokkal vette kezdetét.

A balassagyarmati kamionparkolóban már délután kajaktúrák indultak az Ipolyon, majd Halápi Sándor kétszeres velocipéd-világbajnokkal láthattak bemutatót a kerékpár előfutáráról az érdeklődők. Az esti órákban az Ipoly-part híd melletti területén köszöntötték és meg is koszorúzták a határmenti folyót. Ezt követően bemutatkozó koncertet adott DeRoll, balassagyarmati rapper, majd a rockzene kedvelői egy órán keresztül örülhettek a Tricikli zenekar koncertjének.

A rendezvény ideje alatt a családoknak vízibiciklizési lehetőség is kínálkozott, illetve a gyerekeknek kézműveskedéssel kedveskedtek. A napot méltó tiszteletadással, lámpásokkal kivilágított hajós felvonulással zárták. A finom ételekről az AztaPasta gondoskodott.

Sümegi fotók

Legújabb cikkek

Programok