spot_img

Új kiállítás nyílik a Galériában

2024. júl. 16.

Szilágyi Erzsébet képzőművész Tex-túrák című kiállítása szeptember 2-án, szombaton 17 órakor nyílik meg a Horváth Endre Galériában.

A tárlatot Dr. Bordács Andrea esztéta, műkritikus, ELTE SEK Vizuális Művészeti tanszékének vezetője nyitja meg, az eseményen közreműködik a Fültanúk Zenei Műhely.
Szilágyi Erzsébet kísérletező és lírai alkat. Mindig a gondolatainak és érzéseinek megfelelő technikát és médiumot választja az alkotásaihoz. 2 és 3 dimenzió között „táncol”, miközben ismerkedik a számára új matériákkal. Főleg nemes, természetes anyagokat használ, vagy újrahasznosított textilszálakat a varrva-hurkolt munkáihoz. Szeret ősi technikákat tanulni és használni – ezen keresztül utazik az időben, és összekapcsolja a régi időt a modern élettel. Munkáiban a női szerepek, a generációs problémák és az öröklött hagyományok érdekelik.

Szilágyi Erzsébet a világ több táján, többféle művészeti iskolát és ágat megismerve alakította ki egyéni stílusát. Tanult Angliában, Amerikában, képezte magát Csehországban, Németországban, a Ruhr-vidéken és Japánban. Ennek eredményeként – az acéltól a pergamenig és legújabban a kékfestőig – nemcsak többféle stílus, de sokféle anyaghasználat is jellemzi műveit.

A tárlatot október 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Horváth Endre Galériában.
A program kiemelt támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Legújabb cikkek

Programok