spot_img

Újra öröm a zene!

2024. jún. 22.

Vasárnap startol az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetségkutató. Az esemény már a negyedik regionális döntő Balassagyarmaton.

Idén szeptember 3-án, vasárnap kerül megrendezésre az Öröm a Zene II. Palóc Futam országos amatőr zenei tehetségkutató Nógrád vármegyei versenye a Palóc liget Teraszán. 10 órakor laza megnyitó és sorsolás után 10:30-tól zenekarok koncertjeit hallgathatjuk egészen 13:30-ig. Fél óra szünet után 14 órakor újabb zenekarok lépnek színpadra. 18 órakor közös vacsorán palócgulyás partit rendeznek, amelyet a fellépő zenekaroknak ingyenesen biztosítanak a szervezők. Végül 19 órakor az eredményhirdetésen derül fény a győztesre.

A megmérettetésre bármilyen stílust játszó könnyűzenei énekes és zenekar jelentkezhetett, de kizárólag csak élő hangszeres formában, saját dalokkal. Emellett csak olyan formációk nevezhettek, amelyek sem jelenleg, sem a korábbi években nem voltak támogatottjai a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának, illetve a formáció tagjainak fele sem játszik vagy játszott támogatott zenekarnak. A jelentkezők nem rendelkezhetnek továbbá egynél több, kereskedelmi forgalomban kapható, lemezkiadásra szakosodott cég által megjelentetett és terjesztett hanghordozóval.

A beérkezett nevezések alapján a szervezők előzsűriznek, azaz kiválasztják azt a 10-12 formációt, amelyek lehetőséget kapnak az élő bemutatkozásra. A színpadi fellépés során a zsűri értékeli majd a hangszeres tudást, a dal szövegét és mondanivalóját, az egyediséget, valamint a szubjektív összképet.

A verseny győztese indulási jogot szerez az Öröm a Zene idei döntőjében, ahol négymillió forintos egyedi pályázati támogatást lehet nyerni az NKA Hangfoglaló Program jóvoltából.

Legújabb cikkek

Programok