spot_img

Interneten adta el a tetőszerkezetet, ami nem is az övé volt

2024. júl. 19.

A járási ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy 26 éves békéscsabai férfi ellen, aki más tulajdonában lévő építőipari elem eladásával próbált pénzhez jutni.

A Balassagyarmati Járásbíróságra benyújtott vádirat szerint a vádlott 2022 márciusában saját tulajdonaként kezdte hirdetni az egyik internetes weboldalon a Békés vármegyében található csarnokváz fém tetőszerkezetét, 2.500.000 forintért.

A hirdetésre jelentkezett a balassagyarmati sértett, aki vásárlási szándékának biztosítása céljából 2022. március 13-án és 17-én 250-250.000 forintot utalt át a vádlottnak, aki néhány nap múlva azzal kereste meg őt, hogy a bontási munkálatokhoz további 500.000 forintra van szüksége.

A sértett ezt még aznap átutalta a részére, majd áprilisban, miután a vádlott telefonon arról tájékoztatta, hogy az általa megbízott vállalkozó végzett a bontási és tereprendezési munkálatokkal, így a tetőszerkezet elszállításra kész, a sértett további 1.000.000 forintot fizetett ki neki.

A 2.000.000 forint kifizetését követően az eladó elérhetetlenné vált a balassagyarmati férfi számára, aki ekkor utazott Békésbe és ekkor tudta meg, hogy a tetőszerkezet nem a vádlott tulajdona.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a sértett megtévesztése miatt nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat, melyben elzárás kiszabását, valamint a sértett által bejelentett 1.870.000 forint polgári igény megfizettetését indítványozta a büntetett előéletű vádlottal szemben.

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok