spot_img

Gyermekzsivaj töltötte be a megszépült Palóc ligetet

2024. ápr. 13.

A megújult Palóc liget adott otthont az Évkezdő Viháncoló gyermekrendezvényeknek. Az élménydús programok során bemutatkoztak a városi óvodák, zenés-táncos produkciók és rengeteg színes program tette felejthetetlenné a legkisebbek évindító napját. Ami biztos, hogy mókából és felhőtlen szórakozásból senki sem szenvedett hiányt.

Pénteken a délutáni órákban tartotta meg hagyományos óvodásoknak szóló szabadtéri szórakoztató rendezvényét a Balassagyarmati Központi Óvoda, tagintézményeivel, a városi önkormányzattal, a Palóc Múzeummal és a Terasszal karöltve.

A sokszínű családi- és gyermekprogramokat a megújult Palóc ligetben és az ott található Terasz színpadon hívták életre, illetve a gyerekek birtokukba vehették a liget új játszóterét is, amely rengeteg újdonságot tartogatott számukra. A tagóvodák is kitelepültek a parkba, saját standjukon vonultatták fel az intézményre jellemző sajátosságokat, amikkel az érdeklődő családok megismerkedhettek. Mindeközben Medvácz Eszter, a város ifjúsági-kulturális referense a tagóvodákat részletesen bemutatta a jelenlévőknek.

Minden gyerkőcöt egész estig rengeteg szabadtéri játék, szórakoztató program és meglepetés várt. Az örök izgő-mozgó lurkók vonatos akadálypályán, kalandpályán tehették próbára ügyességüket, de kipróbálhatták az euro bungee-t és a légvárakat is. A szemfüles csemeték sétáló mesehősökkel, akár Pókemberrel és a Jégvarázsból ismert Elzával is találkozhattak, míg a Teraszon folyamatos színpadi produkciók ejtették ámulatba az érdeklődőket. Volt mesedramatizálás, zenés gyerek torna, bábelőadás, gyerek táncház és buborék varázs.

A sokoldalú kínálatot a Palóc Múzeum is gazdagította programjaival. Családi kézműves foglalkozásai során nemezelésre, színezésre, a régi népi játékok és a palóc népviselet elsajátítására is lehetőség nyílt. A napot Kovácsovics Fruzsina varázslatos gyerekkoncertje tette emlékezetessé.

(zábrádi)

Sümegi fotók

Legújabb cikkek

Programok