spot_img

Színvonalas fesztivállal búcsúztatták a nyarat

2024. júl. 19.

A zene- és sörkedvelők nyárvégi mulatsága, a Szeptembeer Feszt idén is nagy sikert aratott.

A Terasz, az AztaPasta és a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ közös kulturális, szórakoztató és zenei rendezvényén pillanatok alatt megtelt élettel a Palóc liget. Remek sörökkel, szuper kajákkal, kitűnő zenészekkel és családi programokkal startolt a város közkedvelt utcazene, sör és streetfood fesztiválja.

A három nap alatt a kilátogatókat a gasztronómia remekeivel, többek között különleges sült kolbásszal, tradicionális cseh kisüzemi és kézműves sörökkel, valamint számos meglepetéssel, értékes nyereményjátékokkal várták. Az ínyencek az AztaPasta standján csak a fesztivál alkalmából készült különleges BeerBurgert is megkóstolhatták.

A nyárbúcsúztató fesztivál első napját a Bourbon Folks akusztikus country slágerekkel indította, majd az est folyamán a közönség élőben hallhatta játszani a DAL 2022-es döntős zenekarát, a gyarmati szálakkal is rendelkező Third Planet zenekart. A fiatalok éjszaka Alter Discoban bulizhattak Tobival. A szerencsések sörivó versenyeken zsebelhették be a nyereményeket.

Szombaton játszótér, mini vidámpark, vásári forgatag, gólyalábas felvonulás és produkció fogadta a közönséget. Majd sörivó versenyeken és a Fiatalok Palócföldért Egyesület Corn Hole vetélkedőjén méretették meg magukat a játékos kedvűek. Este a Quack, a DAL 2023-as döntős zenekara Komárom-Esztergom vármegyéből érkezett, hogy igényes hangszereléssel, telt gitárhangzással és zsíros funky groove-okkal táncoltassa meg a közönséget. Sikerült is nekik! Majd az éjszaka királyai a Best Of Pool Cafe 2000-es évek legnagyobb slágereire bulizhattak egy hatalmasat.

A zárónap a szombatihoz hasonlóan családi programokkal, sörivó játékokkal folytatódott. Délutántól egészen estig az Inspirál cirkuszközpont játszóházzal zsonglőreszközöket próbálhattak ki a látogatók, akik több trükköt is eltanulhattak az ifjú oktatóktól. Ezután a gyarmati Alternatíva 10 éves jubileumi koncertje varázsolt fesztiválhangulatot a színpadra. A nyárbúcsúztató rendezvénysorozatot a Crazy Little Queen Tribute Band fergeteges koncertje zárta.

A rendezvény Balassagyarmat Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.

Sümegi Tamás fotói

HIRDETÉS

Legújabb cikkek

Programok