spot_img

Madách 200: vándorkiállítás a Könyvtárban

2024. jún. 22.

Madách Imre életét és Az ember tragédiáját bemutató vándorkiállítás érkezik Balassagyarmatra.

Szeptember 12-én, kedden, 17 órakor nyílik meg A Szlovák Nemzeti Múzeum Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának tárlata Madách 200 címmel a Madách Imre Városi Könyvtárban. Az elsősorban a gyermekeket, a fiatal generáció képviselőit megszólító tárlat megnyitó rendezvényét követően 17 óra 30 perctől Praznovszky Mihály irodalomtörténész tart előadást „Madách 200 – A tragédián innen és a Tragédián túl” címmel.

A Szlovák Nemzeti Múzeum és a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma idei feladatai közt kiemelten kezeli a magyar irodalom kiemelkedően jeles alkotójának, Madách Imrének a kétszázadik születésnapjáról való méltó megemlékezést, ezért alkották meg Az ember tragédiáját is bemutató vándorkiállítást, valamint egész évben programokkal készülnek a bicentenáriumra.

A kedd este városunkba érkező kétnyelvű, magyar–szlovák vándorkiállítást 2023. március 24-én mutatták be először Alsósztregován. Az utazó tárlat célja, hogy határon innen és túl a legtöbb településen, iskolákba, kulturális egyesületekbe eljutva szemléltesse a madáchi életmű értékét és időszerűségét.

A kiállításra – amely szeptember 30-ig lesz megtekinthető – a középiskolás korosztályon túl minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Legújabb cikkek

Programok