spot_img

Tizenharmadik alkalommal zakatoltak a parányi vonatok

2024. jún. 22.

Három napon keresztül a vasútmodelleké és a terepasztaloké volt a főszerep, ugyanis a Balassagyarmati Vasútmodellező Klub idén is megrendezte a minden évben népszerű nemzetközi vasútmodell kiállítását szokásos helyszínen, a helyi művelődési ház falai között. Fiatalok, idősek, kisgyerekes családok és megszállott vasútkedvelők lepték el a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ teljes épületét.

A Balassagyarmati Vasútmodellező Klub szervezésében immáron tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a nemzetközi vasútmodell kiállítás. A színes és mozgással teli terepasztalokra minden évben több ezren kíváncsiak, de nem csak a látogatók, hanem a modellezők tábora is évről évre gyarapszik, köztük egyre több fiatal jelenik meg kiállítóként a rendezvényen. Idén összesen tizenhárom kiállító érkezett a különleges eseményre.

– A fővároson kívül Érdről, Hatvanból, Szegedről és Esztergomból is érkeztek tervezők az eseményre – mesélte Cserni Mihály, a Balassagyarmati Vasútmodellező Klub vezetője, aki elárulta, hogy az újdonságokból ez alkalommal sem szenvedtek hiányt a látogatók.
-Az idei év egyik különlegessége, hogy a Lego-részleg jelentős mértékben bővült, illetve az emeleti nagyteremben szintén láthatóak új részek a „nagy kígyóban”, ami ezúttal 55 méter hosszú lett. Emellett az esztergomiak is egy új terepasztallal látogattak el városunkba – ismertette Cserni Mihály.

A klub vezetője továbbá kiemelte: programjuk célja, hogy az emberek kikapcsolódjanak ebben a mai rohanó világban, kreativitásukat felhasználva új ötleteket vigyenek bele az alkotás folyamatába, hogy egyre szebb és látványosabb modellekkel gazdagított asztalok kerüljenek ki a kezeik alól.

A több napos kiállításon a kicsiknek játékszőnyeggel és a népszerű favonattal kedveskedtek, de lehetőség nyílt vasúti jármű modell, terepasztal kiegészítők, vasúti témájú könyvek, kiadványok, pólók, sapkák, ötletes ajándéktárgyak vásárlására is.

Természetesen nem maradhatott el a tombolahúzás sem, ahol a szerencsés nyertes egy szerelvénnyel és vezérlővel ellátott H0 méretarányú terepasztalt vihetett haza, melynek végső építési fázisaiba a látogatók a helyszínen bekapcsolódhattak.
A nyereményasztal megtekinthető a művelődési központ bejáratánál.

(zábrádi)

Sümegi Tamás fotói

Legújabb cikkek

Programok