spot_img

Könyvkirály kerestetik

2024. jún. 16.

Elindult a Madách Imre Városi Könyvtár egész tanévet felölelő olvasásnépszerűsítő játéka.

A balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtár Könyvkirály címmel olvasásnépszerűsítő játékot hirdet két korcsoportban, a 2-3. és 4-6. osztályos gyerekek számára. A részvétel feltétele saját könyvtári tagság (olvasójegy).

A játékban az vehet részt, aki az ún. „könyvkirályos” könyvek közül legalább egyet (de inkább többet) elolvas, és az adott műhöz tartozó feladatlapot kitöltve a könyvtárban leadja.

A gerincén koronával megjelölt könyvek a gyermekkönyvtárban egy külön polcra kerülnek, melyekből a résztvevők korosztályuknak megfelelően választhatnak.

Miért érdemes benevezni?
· jó történeteket lehet olvasni
· be lehet kerülni a Könyves Birodalomba
· el lehet nyerni a Könyvkirály címet

A játék 2023 őszén kezdődik, 2024. május 17-én zárul, az eredményhirdetés pedig az Ünnepi Könyvhéten lesz (2024 júniusában). Minden kitöltött feladatlap egy koronát ér, ezeket a játék végén összesítik a könyvtár munkatársai. Aki kategóriánként a legtöbbet gyűjtötte, az lesz a győztes, vagyis a Könyvkirály. A koronázásra az Ünnepi Könyvhéten kerül sor, ahol a Főkönyvhercegek, Könyvhercegek, birodalmi tagok kinevezése és jutalmazása is megtörténik.

Legújabb cikkek

Programok