spot_img

Semjén Zsolt: Kormányunk a magyar emberek döntését képviseli!

2024. jún. 16.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Nógrád Vármegyei Szervezete a Pro Civitate Dei Egyesülettel karöltve hívta életre a Kereszténydemokrata esték című rendezvényt a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Az est vendége, dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke volt, aki a nemzeti konzultáció részleteiről az eseményt megelőző sajtótájékoztatón számolt be.
Semjén Zsolt a Kereszténydemokrata esték rendezvénysorozat balassagyarmati állomásán úgy fogalmazott, hogy egy unikális ország vagyunk, hiszen az Európai Unióban egyedül Magyarország Kormánya kéri ki az emberek véleményét a legfontosabb kérdésekben. Kijelentette, hogy a kormány a magyar polgárok döntését tartja szem előtt és az ő véleményüket képviseli az európai politika színpadán.
Rámutatott a három nagy témakörre, amelyek kulcsfontosságúak és a nemzeti konzultációs ívek is tartalmaznak. Ezek nem más, mint a migráció, a család-és gyermekvédelem, valamint Ukrajna Európai Unióhoz való csatlakozása. E témák tekintetében a magyar emberek elmondhatják az álláspontjukat, a véleményüket, az akaratukat, amit a magyar kormány Brüsszelben képviselni fog.
A migráció kapcsán elmondta, hogy Európa súlyos veszélynek van kitéve a migránsok tömeges bevándorlása, az úgynevezett iszlám invázió miatt. Mint fogalmazott a hosszútávú megoldás, hogy meg kell állítani a migrációt, nem szabad beengedni az illegális migránsokat Európába, azonban az Európai Unió a kötelező elosztási kvótát akarja rákényszeríteni hazánkra.
„Nincs olyan migrációhoz való jog, hogy valaki tetszés szerint eldönthesse, hogy a világ mely országában akar élni, annak az országnak a hozzájárulása nélkül” – szögezte le. Hozzátette, ha veszélyben van valakinek az élete, a testi épsége, a lelkiismereti szabadsága, ha valaki faji vallási, politikai ok miatt veszélyeztetett, joga van a védelemre az első biztonságos országban addig, amíg a veszély fennáll.
Rámutatott az Alkotmánybíróság döntésére, ami azt mondja ki, hogy a magyar embereket megilleti a saját kultúrájukhoz és életformájukhoz való jog, amit veszélyeztet a tömeges migráns betelepítés. „Jogunk van a saját keresztény civilizációnkhoz, a saját magyar hagyományainkhoz és életformánkhoz, amit nem lehet erőszakkal megváltoztatni úgy, hogy idegen nagytömegű népességet telepítenek országunkba” – hangsúlyozta.
A miniszterelnök-helyettes a családok és a gyermekek védelméről is beszélt, kiemelve, hogy „a gyermekvédelmi törvény nem a felnőttekről szól”. A gyerekeket meg kell védeni a szexuális propagandától, illetve a fiatalok szexuális felvilágosítása a szülőkre tartozik. A magyar állam a gyerekek tekintetében nem ismer kompromisszumot, meg fogjuk védeni a gyerekeinket mindenféle nemkívánt hatástól! – emelte ki.
Semjén Zsolt a nemzeti konzultációhoz kapcsolódva említette az Oroszországgal szembeni tizenkettedik uniós szankciós csomagot is. „Az EU tagállamainak hatalmas kárt okozott ez a tizenegy szankciós csomag, ezért szó sem lehet a tizenkettedik elfogadásáról, amíg nem elemezték ki, hogy az előző tizenegynek mi volt a hatása. Továbbá szó se lehet, hogy Ukrajnának újabb és újabb pénzeket adjunk, amikor semmiféle elszámolás nem történt azzal a tengernyi pénzzel, amit eddig kaptak.”
Hozzátette, hogy a magyar kormány nem tartja reálisnak Ukrajna uniós csatlakozását, mivel az ország háborúban áll. „Hogyan is lehet egy olyan országgal tárgyalást folytatni, aminek azt sem tudjuk hol van a határa és kikből áll a népessége?” – szögezte le Semjén Zsolt, aki gondolatait azzal zárta, hogy ismerjék el a kárpátaljai magyarságot őshonos kisebbségnek. Amennyiben ez megtörténik tárgyalási alap lehet a nyelvi és oktatási jogok rendezése tekintetében.

(zábrádi-sümegi)

Legújabb cikkek

Programok