spot_img

Bukovszky Anna: Szeretnénk megnyerni mindegyik meccsünket

2024. jún. 22.

A balassagyarmati kézilabda hálóőr kiváló teljesítménnyel mutatkozott be a felnőtt válogatottban, a világbajnokság további szakaszában is optimista: Bukovszky Anna villáminterjú!

A Kamerun elleni meccs előtt tudtad, vagy csak bíztál benne, hogy pályára léphetsz?

Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy a keretben leszek azon a meccsen. Nekem már az is egy nagy tapasztalatszerzés, hogy itt lehetek a csapattal, az hogy keretbe is kerültem és még pályára is léphettem, már hatalmas boldogság.

Nagyon izgultál, mikor szólt a kapitány, hogy menj be?

Félidőben már jelezték, hogy készüljek, valószínűleg pályára fogok kerülni. Természetesen volt bennem drukk, mielőtt felmentem, de mindenki nagyon segítőkész volt, próbáltak nyugtatni.

Nagyon jól ment a védés! Úgy láttuk, élvezted a szereplést!

Nagyon örültem, hogy pályára léphettem! Igyekeztem meghálálni a kapott időt, élni a lehetőséggel, hogy hozzá tudok tenni a csapat sikeréhez. Úgy gondolom, ez most jól sikerült, viszont helyén kell kezelni a történteket, hiszen nem voltam sokat a pályán és az ellenfelünk se egy top csapat volt.

Meccs után mit mondtak a játékostársak?

Mind az edzők, mind a játékosok gratuláltak, velem együtt örültek a sikeremnek. Mindenkinek köszönettel tartozom, sokat segítettek abban, hogy így tudjak bemutatkozni.

A Montenegrótól elszenvedett vereség után még mindig elérhető a cél, az olimpiai szereplés kivívását biztosító helyezés?

Tudjuk, azzal a vereséggel nehezebb a helyzetünk. A meccs másnapján összeültünk átbeszélni a hibáinkat, majd lezártuk az ott történteket, és már a következő feladatainkra koncentrálunk. Nem adjuk fel, minden meccsre úgy megyünk ki, hogy mindent megteszünk, szeretnénk megnyerni mindegyik hátralévő meccset. Hogy mire lesz elég, majd kiderül, de bízom a csapatban, hogy fel fogunk állni ebből a vesztes meccsből. Akár már ma este, Szenegál ellen.

(szilágyi)

Fotó: MKSZ – Kovács Anikó

Legújabb cikkek

Programok