spot_img

Nyílt kórházi-titok: a gyarmati és a vármegyei főigazgató is távozik

2024. jún. 16.

Tegnap még csak tippeltünk, de mára kiderült, eltaláltuk: az országos kórházi tisztogatás elérte Nógrád vármegyét és városunkat is.

Tegnapi írásunkban, a megyében elsőként, arról írtunk, hogy az országban elbocsátott 24 kórházigazgató között ott lehet a balassagyarmati vezető, dr. Tóth Judit és a megyei főigazgató, dr. Szabó Géza is.

Néhány óra múlva bennünket igazoltak a hírek – bár hivatalosan a Belügyminisztérium még most sem adta ki a neveket.

Megbízható információink szerint a vármegyei kórházat igazgató Dr. Szabó Gézát az összes 65 év feletti igazgatóval együtt érdemei elismerése mellett és kitüntetéssel honoráltan nyugdíjazta a miniszter. A gyarmati kórház vezetőjének azonban hat másik vezetővel együtt január elsejei hatállyal megszüntették a vezetői megbízását.

Csach Gábor polgármestert, aki az elmúlt hónapokban gyakran megszólalt a gyarmati kórház tarthatatlan helyzetéről, kértük egy rövid értékelésre.

– Az önkormányzatunk által december elején indított közvéleménykutatás lesújtó eredményeit múlt héten személyesen ismertettem a kórházfenntartó OKFŐ megbízott főigazgatójával. A kormányzat gyarmati vezetőváltásról szóló döntésére ez tette fel a pontot.

– Az önkormányzat nem fenntartója a kórháznak, mi csak segíteni, ösztönözni tudjuk a megoldást. A vezetőváltás új és tiszta helyzetet teremt, bízom benne, hogy rövid időn belül kiváló és a helyzetet bölcsen kezelő szakember érkezik a helyére. Fontosnak tartom azt is megjegyezni, hogy ez csupán az első lépés, még sokat kell tennie azért az egészségügyi kormányzatnak, hogy a gyarmati kórház is visszanyerje korábbi rangját, legfőképpen a balassagyarmati és környékbeli polgárok bizalmát és elégedettségét. Mi minden segítséget megadunk ahhoz, hogy Balassagyarmat egészségügyi szolgáltatásai újra magas színvonalon szolgálják ki a térségben élőket. Hónapról-hónapra az önkormányzati és az állami ellátások tekintetében is szeretnénk előre lépni, ezt a munkát segíteni fogja az ország legtapasztaltabb kórházigazgatója, a nyugállományba vonuló dr. Szabó Géza önkormányzati képviselőnk is – summázta Csach Gábor polgármester.

(szilágyi)

Legújabb cikkek

Programok